VÅRA BEHANDLINGAR

PRP/PRF

PRP står för “Paleted Rich Plasma” och en behandling går i korthet ut på att trombocytrik blodplasma används för att stimulera återbildning av hudvävnad. Det är en helt trygg och effektiv metod som länge använts inom sjukvården för att reparera skadad hud. Denna behandling har även blivit känd som ”vampyrbehandling”. Syftet är att få kroppen att på egen hand bilda ny och oförstörd hud som gradvis ersätter gammal hud.
En PRP-behandling, som kan beskrivas som en kraftfull medicinsk ansiktbehandling, reparerar åldrande och skador som uppstått på huden genom tid, ålder, stress eller miljöfaktorer. Behandlingen är säker och tolereras väl eftersom den utnyttjar kroppsegna ämnen. Vi ser fina resultat på lite äldre hud där små linjer dämpas och hudkvaliteten förbättras, och även yngre hy kan få en riktig “boost” av behandlingen, med en betydligt jämnare och slätare hudyta som utstrålar mer lyster.

Efter en noggrann konsultation tas en liten mängd blod — som vid ett vanligt blodprov — från patienten i ett rör. Plasman i blodet, som innehåller regenerativa och cellbevarande komponenter, separeras från det övriga blodet i en centrifug. De aktiva ämnena i blodet injiceras sen försiktigt med hjälp av en fin nål i behandlingsområdet. Om patienten önskar ges också lokalbedövning. Väl nere i huden börjar de tillförda trombocyterna sedan utsöndra tillväxtfaktorer som kollagen och hyaluronsyra, och stimulerar därmed hudens återväxt.

Områden som kan behandlas:

  • Ansikte
  • Tear trough
  • Hals
  • Hår
  • Skägg

Vad ska du tänka på före och efter behandling?
Du ska ej ta blodförtunnande medel, hör med din behandlare vid osäkerhet, behandlingsområdet ska vara friskt samt att du bör tänka på att dricka rikligt några dagar innan för att ha en bra vätskebalans. Behandlingen utförs ej på gravida eller ammande. Samma dygn samt dygnet efter ska du inte massera området som blivit behandlat, bada bastu, fysisk aktivitet och intag av alkohol.

Rulla till toppen