VÅRA BEHANDLINGAR

PLASMA PEN

Plasma pen har en nål tipp som konverterar ström till en elektrostatisk impuls. När tippen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av plasmaljus. Under en
tiondels sekund öppnas en mikrokanal i huden och värmen från plasmaljuset gör att överflödig vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar hud åtstramning. Den ytliga “skadan” som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster, som är en viktig del i hudens självläkning och kollagenproduktion i huden.
Nålen ska således inte sättas an mot huden. Den allra yttersta delen av epidermis, 0,06mm, förkolnas och en liten sårskorpa bildas i form av en prick. Tack vare den högra temperaturen bli såret helt sterilt. Sårskorpan sitter kvar i några dagar och faller av naturligt när allt under har läkt ut helt.

Så går en behandling till med Plasma Pen Plaxel
Området som ska behandlas bedövas med kräm innan plasma Pen behandlingen påbörjas. Därefter “bränner” man med plasma pennan över området som ska Plasma behandlas. Det finns tre olika tekniker med olika funktion beroende på behandlingsområde och syfte. Vid ögonlockslyft bränner man små prickar i ett särskilt 5-punktsmönster, vilket är den mest effektiva metoden för åtstramning av huden.En revolutionerande teknologi som nu gör det möjligt att strama upp slapp hud både i ansiktet och på kroppen, utan kirurgi eller injektioner!

Direkt efter behandlingen syns de små brunaktiga prickarna tydligt och viss rodnad och svullnad kan uppstå efter behandlingen. En del patienter får svulnaden på över och under ögonlock till den tredje dagen och efter åt går svullnaden ner. Eftersom behandlingen är ytlig och det inte blir några sår kan man sminka över prickarna på huden. Prickarna blir till torra små skorpor som faller av efter 5-7 dagar. Svullnad kan uppstå de första 2-5 dagarna och går ner efter 3-5 dagar, och kan dämpas med kylblock. Behandlar man ögon kan man få stor svulnad runt ögon den 3-4 dagen. Viss rodnad kan synas på huden i upp till 6 veckor efter plasmapen behandlingen. Det är viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor de 3 första månaderna efter avslutad plasma Pen behandling för att undvika risk för hyperpigmentering etc.

Med Plaxel Plasma System kan du behandla:
-Ögonlocken
-Kråksparkar
-Rynkor i pannan, på läpparna, på kinderna, hals och dekolletage. -Acneärr
-Bristningar, striae -Vårtor

Plasma är den enda metoden, förutom kirurgi, som ger ett mycket fint resultat för ögonlock.

Kontraindikationer:
-Cancer
-Infektioner, aktiva eller systematiska -Hepatit.
-Graviditet.
-Allergi mot vanliga bedövningsmedel. -Autoimmuna sjukdomar.

Efter behandlingen:
– Absolut inget solljus på det behandlade området på 3 månader! (kan ge pigmenteringar)
– Undvik att använda några kosmetiska produkter förrän minst 2 dagar efter behandlingen. – Undvik alla direkta värmekällor, dvs bastu osv i minst två veckor.
– Var försiktig med att du inte gnider av skorporna/missfärgningen som bildas under de första 5-7 dagarna. De brukar falla av inom en vecka.
– Använd någon sort solskyddsprodukt med 50 spf.
– Resultaten kan variera eftersom varje individ är annorlunda.

Resultat:
Beroende på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle med plasma Pen, Ett område kräver 1-4 behandling beroende på hur utgångsläget ser ut och hur perfekt resultat man eftersträvar, så personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar med plasma Pen. 2-4 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud.

Hållbarhet:
Huduppstramningen som uppnås är permanent, dock fortsätter huden att åldras som vanligt efteråt.
Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar att bibehålla ett bra resultat.

Rulla till toppen