VÅRA BEHANDLINGAR

MILLIER / FIBROM / SKINTAGS

Millie

Milier ses ofta i form av små knoppar eller knottror. De är små inkapslade talgknutor, små vita cystor som uppkommer i det yttersta hudlagret eftersom hudcellerna där är inkapslade i bindväven, det vill säga deras poröppning är täckt av tunn hud.

Det är viktigt att komma ihåg att milier, trots att de är cystor, inte är farliga. De kliar inte och i regel orsaker de heller ingen smärta. Givtevis kan åkomman upplevas olika besvärlig för olika personer beroende på vart de är placerade. Oftast upptäcks milier under ögonen, på ögonlocken eller på T-zonen som är områden som har en tendens att bli oljiga.

Milier är relativt vanligt och du kan tyvärr få dem närsomhelst – i alla olika åldrar. Anledningen till att milier uppkommer kan bero på flera anledningar. Egentligen skulle man kunna säga att handlar det om hudens egna försök till att reparera sig själv. Oftast uppkommer cystorna på grund av att huden är torr men det kan även handla om en hög talgproduktion hos den mer feta hudtypen.

Talg produceras naturligt i kroppen, men av olika anledningar har vissa människor en högre produktion av just talg. Det här brukar visa sig genom att din hud blir fet och oljig. Ämnet har en superviktig funktion i kroppen och hjälper bland annat huden att behålla fukt, samt ha en vatteavvisande effekt. Dock är det denna överproduktion av talg som kan leda till just milier. Hudåkomman är särskilt vanligt bland tonåringar, då talgproduktionen har en direkt koppling till kroppens hormoner, så vi alla vet ökar under puberteten.

Vi tar bort millier med hjälp av en liten special lansett. Kan ge en liten rodnad som snabbt lägger sig och även en minimal skorpa som knappt är synlig men kan kännas vid beröring.

Fibrom / Skintags
Fibrom är en bindvävsknuta som sitter i eller på huden.
Ett fibrom är en slags bindvävsknuta som sitter i eller på huden och består av bindvävsceller och kollagen. De är helt ofarliga men kan vara kosmetiskt störande. De varierar i storlek, alltifrån någon mm till en cm och förekommer ensamma eller som multipla. Små fibrom kallas ofta för ”skin tags” och dessa förekommer mest hos äldre och återfinns oftast på hals och axiller samt i dekolletaget.

Fibrom och skintags bränns bort med vår Plasma Pen och kommer lämna en skorpa som sitter i 5-14 dagar ( beror på var på kroppen, ansikte läker snabbast). Huden kan vara lite rosa efter skorpan ramlat och ska smörjas med SPF tills fullständig läkning skett.

Fibrom: Före, Efter och Läkt

Millier efter borttagning med lancett

Fibrom: Före, Efter och Läkt

Rulla till toppen